Broderloge Nr. 7 Union I.O.O.F.
Under Den Uafhængige Storloge for Kongeriget Danmark I.O.O.F.

De første skridt til Broderloge Nr. 7 Union

Broderloge Nr. 7 Union’s første liv blev til den 12. april 1883, hvor stifterne skabte en Odd Fellow forening, som de kaldte Union.

Foreningens navn, der senere blev logens, refererede til, at man først og fremmest sigtede efter at skabe og vedligeholde et stærkt sammenhold mellem brødrene i fuld forståelse af de ord, der blev skrevet i logens segl: "Corcordia vis nostra", som betyder: Enighed giver styrke eller Sammenhold gør stærk.

Tirsdag den 11. september 1883 kl. 12 blev foreningen godkendt (installeret) som den 7. Odd Fellowloge i Danmark af Ordenens leder, broder distriktsdeputeret storsire A. Holck med assistance af broder eksmester M. L. Simonsen. Ca. 100 brødre blev indviet.

I de gamle beskrivelser fra installationen står der bl.a. således:                                               

”Hele højtideligheden var overordentlig smuk og navnlig gjorde den tale, hvormed Distriktsdeputeret Storsire afsluttede handlingen, såvel ved sit betydningsfulde indhold, som ved sin elegante form, et stærkt og gribende indtryk.

Om aftenen samledes brødrene af alle loger med damer i Seekamps lokale til et festmåltid, hvor taler og sange i dagens anledning afløste hinanden. Til bordet udførte musikken bl.a. ”Union Marsch” komponeret til denne fest af musikdirektør br. Chr. Jensen. Til slut afholdtes dans, som fortsattes til kl. 4 (morgen).

Den løftede stemning, som herskede under hele festen, såvel i logesalen som om aftenen vidner om den usvækkede kærlighed, hvormed alle brødrene omfatter Ordenen og borger for, at Ordenens velsignelser vil blive udbredt til held og lykke for brødrene og alle, som kommer i forbindelse med dem.” 

 

Til den første embedsstab blev disse valgt:

Overmester: Guide i Generalstaben R. A. Busse

Undermester: Bogtrykker Chr. Birch

Sekretær: Blomsterhandler C. Westergaard

Skatmester: Guide i generalstaben P. F. Baltzer

Kasserer: Kobbersmedemester R. Adrian